Бограч закарпатський


Дослідники історичної кухні переконують, що страву цю придумали пастухи, які йдучи на випас худоби, клали до свого казанка-бограча усе, що з собою мали – сало, м'ясо, коріння та овочі, довго варили те все на ватрі й добре приправляли страву паприкою.

 

 

Бограч закарпатський

 

Бограч закарпатський

 

 
                    
 
Бограч – це гуляш, приготований із кількох видів м’яса (від трьох до п’яти), з додаванням овочів і спецій. Власне, бограч – у перекладі з угорської - то назва казана, і це вказує нам, що цей гуляш особливий саме через спосіб його приготування – на відкритому вогні.
 

Бограч це угорська національна страва, яка, проте, в останні роки асоціюється із Закарпаттям – в області нема жодного ресторану, де б вам не запропонували цю страву.

 
 

Якщо у Вас виникли питання, Ви можете їх задати через  форму зворотного зв'язку. або зателефонувати за телуфону +38(032)227-95-33